Case Study
CLEAN LINES

Creating a practical kitchen that blends seamlessly into its surroundings of an open plan space.

OPEN PLAN LIVING:

Although a kitchen should be functional it is still essential for it to sit seamlessly within the space.  We created this kitchen for a stylish family home located on a fell above Ambleside.  We wanted it to sit seamlessly in an open plan dining and lounge area.

IT’S ALL ABOUT THE CLEAN LINES:

There’s a drawer line running around the L-shape so we continued that with false drawer lines along the cupboard doors.  We also designed the worktops running into the sill, giving the illusion of larger work surface, and made sure the top of the tall units lined up with the top of the tall window.

The worktops wrap down to the floor which adds a feature to the end of a run of units.  The lighting under the seating area catches your eye as you walk into the room, highlighting the stone markings.

OUT OF SIGHT OUT OF MIND:

 

The large under-mounted sink is great for clearing away dishes off the worktops and out of sight.  We also installed a flush-mounted Miele gas hob and a down-draught extractor, sliding away when it’s not in use, drawing the eye to the beautiful scenes outside.

BRINGING IN NATURE:

Given this property’s amazing setting, we really wanted to bring the outside indoors.  The clients chose to create some bespoke shelving using the timber from a felled tree from their garden.  Integrating the lighting and leaving the rough edge exposed is very effective and lends itself to the other wood elements in the room.

We wanted to do similar with the colours in the kitchen too.  The shade of the doors is a nod to the slate which the house is partially clad in, and it coordinates with a theme that the owners have running throughout the house.

Want to know more...

CALL BACK REQUEST

To request a consultation or wish to receive further information please complete the form below.
If you cannot wait please contact us on 01228 592 727